HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

13.1. Feladatok:

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely egy téglalap két oldalának ismeretében kiszámítja a téglalap területét!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely meghatározza két szám legnagyobb közös osztóját!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely eldönti egy számról, hogy hány osztója van!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely eldönti egy számról, hogy prímszám-e!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely megszámolja, hogy egy adott érték hányszor szerepel egy tömbben!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely meghatározza két megosztott tömb elemeinek ismeretében a metszetük elemszámát!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely meghatározza két megosztott tömb elemeinek ismeretében a különbségük elemszámát (hány olyan elem van a két tömbben összesen, amelyik csak az egyik tömbben van benne)!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely meghatározza egy tömb elemeinek átlagát!

  1. Programozási feladat: Készítsünk olyan függvényt, amely meghatározza egy tömbben hány 3-al osztható, de 5-el nem osztható szám van!

Programozás tankönyv

XIII. Fejezet