HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

18.3.14. SQL Server kapcsolat Server Explorer-ben

Egyszerűen hozhatunk létre SqlConnection, SqlDataAdapter és SqlCommand objektumokat úgy, hogy a Server Explorerből a Formra húzzuk őket.

Kapcsolat létrehozása:

  1. A Server Explorer-ben kattintsunk jobb egérgombbal a Data Connections-re, és válasszuk az Add Connection menüpontot. Megjelenik a Data Link Properties párbeszédablak.

  2. Az alapértelmezett elérés a Microsoft OLE DB Provider for SQL Server.

  3. Válasszuk ki egy szerver nevét a lenyíló listából, vagy gépeljük be a szerver helyét, ahol az elérni kívánt adatbázis található.

  4. Az alkalmazásunk vagy az adatbázisunk szükségleteihez mérten válasszuk ki vagy a Windows NT Integrated Security-t, vagy adjunk meg felhasználónevet és jelszót a bejelentkezéshez.

  5. Válasszuk ki az elérni kívánt adatbázist a lenyíló listából.

  6. Kattintsunk az OK gombra.