HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

16.37. Dialógusok

A különböző párbeszéd ablakoknak, dialógusoknak fontos szerepe van a Windows alatt futó programok készítésénél, mivel segítségükkel tudunk a felhasználóval kommunikálni, hibaüzeneteket generálni, vagy beállításokat, paramétereket kérni tőle.

A dialógusok megtalálhatóak a komponens palettán, de elő lehet állítani őket dinamikusan, valamely megfelelő osztályból történő származtatással is.