HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

18.4.2. Server Explorer-ből

Hozzunk létre egy Data Connection-t a Server Explorer-ben az SQL Server-hez a fentebb leírt módon.

Húzzuk a létrehozott kapcsolatot a Form-ra. Egy SqlConnection objektum jeleni meg a komponens-tálcán.

Húzzunk egy SqlConnection objektumot a Form-ra. Egy SqlConnection objektum jelenik meg a komponens-tálcán, mely nincs beállítva.

A Properties ablakban válasszuk ki a ConnectionString property-t. Válasszunk ki egy meglévő kapcsolatot a lenyíló listából vagy kattintsunk a New Connection-re, és állítsuk be a kapcsolatot.

A kapcsolat kiépítése után az adatbázist kezelő eljárásokat kell létrehozni.