HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

16.21. Listbox

Egy listablak lehetővé teszi a felhasználó által megadott adatok kiválasztását a listából.

SelectionMode: a ListBox adatait jelölheti ki a felhasználó, akár egyszerre több adatot is, a megfelelő beállításokkal. Négy lehetséges beállítás létezik:

  • None:

  • One: egyszerre egy adatot választhatok ki a ListBoxból, ha az egérrel a ListBoxra kattintok vagy kijelölhetek a fel-, le-, balra- és jobbra-nyíl billentyűkkel. A One beállítás az alapértelmezett.

  • MultiSimple: itt több adatot is kiválaszthatunk egyszerre, ha az egérrel a ListBox elemeire kattintok illetve ha a Space billentyűt nyomva tartjuk.

  • MultiExtended: több adatot is kiválaszthatok ha a Shift billentyűt nyomva tartom illetve az egér gomját lenyomva tartom, és a fentebb említett billentyűkkel le-föl mozgunk.

HorizontalScrollBar: a görgetőket adhatjuk meg, ha a HorizontalScrollBar értéke true akkor látszanak a görgetők, ha false akkor nem látszanak, a false az alapértelmezett beállítás. Ha a ListBox magassága nagyobb vagy egyenlő mint a ListBox adatainak magassága, akkor nem látszik a görgető, hiába true a HorizontalScrollBar értéke.