HIK Elektronikus Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtár
A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő által közvetített digitális tartalmat a felhasználó a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 33. paragrafus (4) bekezdésében meghatározott oktatási, illetve tudományos kutatási célra használhatja fel. A felhasználó a digitális tartalmat képernyőn megjelenítheti, letöltheti, arról elektronikus adathordozóra vagy papíralapon másolatot készíthet, adatrögzítő rendszerében tárolhatja. A Kempelen Farkas Felsőoktatási Digitális Tankönyvtár/vagy más megjelenítő weblapján található digitális tartalmak üzletszerû felhasználása tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása.

16.26. ProgressBar

A Value Displayed beállítása a Windows Forms ProgressBar Control által

A NET Framework számos különböző módot nyújt bemutatni egy adott értéket a ProgressBar Control-on belül. Közelebb visz a döntéshez, mely a kéznél levő feladattól, illetve a megoldandó problémától függ.

  • Közvetlenül állítsa be a ProgressBar Control értékét. Ez a megközelítés hasznos azokhoz a feladatokhoz, ahol ismeri a kimért adatok egészét, mintha lemezt olvasna egy adatforrásról. Ráadásul, ha az értéket csak egyszer vagy kétszer kell beállítani, ez egy könnyű módja a megoldásnak. Végül, használja ezt az eljárást, ha szükséges csökkenteni a ProgressBar által megadott értéket.

  • Növelje a ProgressBar mutatót egy meghatározott értékkel. Ez a megközelítés hasznos, amikor egy egyszerű végösszeget mutat a Minimum és a Maximum között, úgy, mint az eltelt időt, vagy a fájlok számát, amelyet már feldolgozott egy ismert végösszegből.

  • Növelje a ProgressBar mutatót egy értékkel, amely változik. Ez a megközelítés akkor hasznos, amikor a megadott értéket különböző összegekben ki kell cserélni.